Водата в квартал Аспарухово все още не е годна за пиене и миене, има опасност от зарази. Според хората там приливната вълна не е била случайна, а е дошла от неясен воден резервоар, разположен над къщите в дерето. Лекари съветват жителите да не пият и да не ползват за битови нужди водата в района. Има и риск от предаване на зарази, съобщава bTV.

Не спира и страхът, че е възможно водният ад да се повтори. Според жители на района в изоставено поделение в района е имало рибарник или друго съоръжение.

"Страх ни е, че ако нещо отгоре тръгне, отново ще се свлече в домовете ни. На един метър от поделението е тръгнала водата. Имало е рибарник. Има хора, които постоянно обикалят за гъби и разказват", заявиха пред камерата на bTV потърпевши.

Местните разказват, че не може вълна 2-3 метра висока да дойде изведнъж. "Вчера открих рибарски мрежи, разказа единственият рибар в квартала".

От разказите на очевидци е видно, че водата е била изключително високо. Собственик на автомобил, който е бил паркиран в гараж под блока разказа: "Беше над 2 метра, вкара другата кола в гаража. Водата вдига кола, паркирана пред гаража, и я удари в гаража".

Според жителите на "Аспарухово" е възможно жертвите да са много повече. Хората се оплакват, че помощите се насочват към определена група, че се изкарват с микробуси в някакви други места, но те не знаят за къде.