Намерен е трупът на тригодишно момиче във Варна - жертва на наводненията, съобщи БНР. Продължава издерването на шестгодишно момче.

Към момента спасители и пожарникари участват в 49 спасителни дейности, свързани с локализирането и ликвидирането на 49 произшествия на територията на областите Добрич и Варна, съобщиха от пресцентъра на МВР. До обяд в дежурната част на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ са постъпили 88  сигнала за спасителни дейности, свързани с усложнената обстановка в североизточната част на страната.

На територията на варненския кв. „Аспарухово“ продължава почистването на инфраструктурата от кал, наноси, дървета и др. Към 12 ч. в горната част на ул. „Моряшка“ работят два пожарни и спасителни екипи. Екипи отводняват мазета и приземни етажи на сгради по ул. „Св. Св. Кирил и Методий“, ул. „Злетово“ и ул. „Горна Студена“. Нивото на водата в яз. „Ботево“ е спаднало с 2 м, а изтичането на водата от компрометираната стена е слабо. И днес 40 спасителни екипа продължават да извършват аварийни и спасителни дейности на територията на град Добрич.

До обяд пожарникарите и спасителите са извършили 51 операции по отводняване и почистване на обществени и частни обекти. По разпореждане на Кризисния щаб след обяд ще бъдат сформирани нови екипи от 40 пожарникари и спасители с 30 отводнителни мотопомпи, които ще отводняват постройки и инфраструктура по поречието на река Добричка.