Никой няма да празнува Димитровден в събота в свищовското село Хаджидимитрово, защото там богослужение няма да има. Единствената църква в селото "Свети Архангел Михаил" се разцепи и заплашва да се срути върху миряните.

Кметът на селото Нестор Иванов от няколко години предупреждава институциите, в това число и Министерски съвет, че църквата се нуждае от ремонт, но никой не му е помогнал с пари. Храмът е успял да събере около 7000 лева, които обаче недостигат за укрепителни дейности, които са спешни. Църквата е строена през 1859 година с дарения от местни хора, но сега в селото живеят около 800 жители, които не могат да помогнат с пари.

Кметът е успял да издейства архитекти да направят безплатен проект за ремонт и възстановяване на храма още през 2007 година. Тогава по предварителни сметки укрепването щяло да струва 45 000 лива, но тъй като пари нямало, сега вече сумата е нараснала до 60 000 лева. Църковното настотелство и кметът са разкрили дарителска сметка за набиране на средства, тъй като в момента местният свещеник опява починалите по къщите или на открито в двора на църквата.