Още утре, като ме пуснат ще ви намеря и ще ви изколя до крак! Ще ви отрежа главите гуярски! Ще ви избия! Имам пистолет, ще ви гръмна и двамата! Много ще съжалявате. С тези думи бургаският циганин Найден Ангелов заплашвал двама полицаи от Първо РПУ в Бургас, става ясно от решение на Районния съд, осъждащо смуглият рецидивист на 10 месеца затвор. Найден се връща зад решетките заради заплахите и опита си да се саморазправи с униформените на 12 октомври т.г.
Малко след полунощ ромът вървял по осевата линия на ул.“Чаталджа“ в „Акациите“ до бензиностанция „Шел“, той видимо криволичил, а поведението му било повече от странно, което накарало полицаите да му направят забележка и накарат да се движи по тротоара, съобщава "Флагман". „Някакви тъпи ченгета, ще ми казват къде да вървя! Майките ви мръсни ще е.а гадни ченгета! Днес съм излязъл от затвора и нищо не може да ми направите. Документите са ми при х.я! Вземете си ги сами“, започнал яростно да ги нарежда Найден. Полицаите веднага се опитват да го арестуват, но циганинът хич не се дава, започвайки да буйства и удря униформените. Той ги ритал, блъскал, свалил си колана и започнал да ги удря.

Канонадата от словесни заплахи започва когато Найнед вече е арестуван и прибран в полицейската „Опел Астра“, за да бъде отведен към Отрезвителното. „ Още утре като ме пуснат, съм ви запомнил, ще ви намеря и изколя до крак. Имам пистолет. Ще ви избия и двамата. Много ще съжалявате“, заканвал се люто Найден, продължавайки в същия дух до Пето РПУ, където е оставен да пренощува. Там циганинът продължил да вдига олелия до небесата. На следващата сутрин веднага е предаден на прокуратурата и съден по чл.325 – за хулиганство, по което обвинение го грози до една година затвор. Найден Ангелов все пак сключва споразумение с държавното обвинение и се връща зад решетките този път за 10 месеца. Той е неженен, неграмотен, осъждан многократно, става ясно от решението на Районен съд-Бургас.