Гълъбин Боевски напуснал Бразилия, без да предупреждава представителите на българската дипломатическа мисия в южноамериканската страна. Това е най-вероятната причина, поради която посолството не е подало информация в МВнР.
Документите на Боевски били уредени на 22 октомври - вторник, около 23 часа българско време. Час и половина по-късно щангистът напуснал Бразилия, без да информира нашия посланик там. Поради тази причина информацията пристигнала в МВнР едва вчера. Никой от Външно обаче не се нае да каже дали това се е случило преди или след пристигането на Гълъбин в София.

В същото време продължава журналистическата окупация на семейния апартамент на фамилия Боевски в столичния квартал "Борово". Преди броени минути на място пристигнал техник от кабелна телевизия, който пуснал кабел в дома на щангиста. Той обяснил, че поръчката е направена от Гълъбин чрез негов приятел. От думите му става ясно, че вече бившият затворник не е имал възможност да проследи от синия екран телевизионната истерия около личността му тази сутрин.