Рашко Младенов е новият директор на Драматичния театър в Благоевград.

Реакцията на Министерството на културата бе светкавична. Само три дни, след като актьорите от ДТ "Никола Вапцаров" се оплакаха, че вече трети месец са без заплати, днес заместник-министър Васил Василев представи новия директор. Рашко Младенов ще ръководи културната институция до провеждането на конкурс, екипът му ще допълни Явор Веселинов, който ще бъде мениджър. Снощи досегашният директор Надежда Василева, която актьорите обвиниха на 21 октомври за създалата се криза, е подала оставка.

"Много се радвам, че съм тук, с присъствието си ще разчитам много на две неща. Едното - моят живот е театърът, другото е, че положението е тежко и ми трябва малко време да се огледам. Тук имам приятели, преди 20-ина години съм поставял постановка и смятам, че можем да тласнем нещата в правилната посока", каза новият директор на театъра, чието последно работно място бе като директор на русенския театър "Сава Огнянов".

"В предишната реформа никой не е отчел факта, че успоредно със зрителите, които могат да растат, но и да намаляват заради спецификата на региона, ние няма да бързаме да поправяме грешки, които някой преди нас е допуснал". Така Василев коментира системата за оценяване на театрите, въведена от Вежди Рашидов.