В ромския квартал на град Николаево настана истинска паника, след като стана ясно, че снимките на русото дете от Гърция е най-вероятно детето на Сашка и Атанас Русев от техния квартал.

Едно от децата на семейство Русеви разказа, че когато майката е видяла снимката на Мария по телевизията се разплакала и казала, това е нашата Мария. Семейството има между седем и десет деца, като те самите не знаят колко точно са. Пет от тях са албиноси, които имат видима прилика с Мария от Гърция.

Семейството живее изключително бедно в една стая. Братът на Мария – Исус разказа, че майка му казала, че когато са били в Гърция, не са имали пари с какво да се приберат и затова оставила Мария. Според единия от съседите, тя споделила, че е получила 500 лева за това. Но според други, не е вземала пари за детето. В момента родители са отведени в районното управление на МВР в Гурково за разпит.

Малката Мария, открита при гръцки цигани край Лариса, е изоставена от родителите си Сашка и Атанас. Те били на работа в Гърция, преди години, нямали пари да се приберат в България и продали момиченцето за 500 лв. Това разкриха пред БНТ близки до семейството.

Не е ясен точният брой деца на Сашка и Атанас, но съседи твърдят, че те са между 8 и 10. Пет от тях са албиноси и имат поразителна физическа прилика с Мария. Най-голяма прилика с нея имали братче и сестриче на 2 и 4 години. Семейството живее мизерно в ромския квартал "Възраждане" в Николаево.