Певецът Стинг обеща да похарчи богатството си преди да си отиде от този свят, за да бъде сигурен, че децата му няма да живеят от парите му.

Състоянието на Стинг се оценява на 288 милиона долара. Певецът е баща на 6 деца, които няма да наследят парите му. Музикантът се надява, че решението му да не прави от наследниците си милионери ще накара децата му сами да постигат успехите си.

"Моето поколение искаше да има по-добър стандарт на живот. Поколението, което създадохме, не може да приеме това. Върху децата ми тежи сянката на големия успех и богатството. Не е лесно да бъдеш мое дете и аз говоря с тях за това. За тях също е трудно. Казах им, че няма да останат пари, защото ще ги похарчим! Дали сме си много обещания. Това, което спечелим, го харчим и затова няма да остане много", казва певецът.

"Не искам да им оставям попечителски фондове, които да им тежат на плещите. Те ще трябва да работят. Всичките ми деца знаят това и рядко ме молят за нещо. Ако са в беда, ще им помогна, разбира се, но никога не ми се е налагало да го правя. Те са възпитани така, че да искат да успеят със собствените си сили. Хората смятат, че те са родени със сребърна лъжица в устата, но в действителност не им е дадено много", добавя Стинг.