Транспортираха за "Пирогов" нападнатата от пръч възрастна жена от симитлийско село.

БГНЕС припомня, че към 17.30 часа пръч нападна две жени в Горната махала на село Брежани, община Симитли. Двегодишното рогато животно първо налетяло на 77-годишната пастирка Марийка Милева. Пръчът я съборил на земята, блъскайки я с глава в областта на бедрото. На помощ на пастирката се притекла 71-годишната й съседката Райна Гюрова. Развилнелият се пръч налетял и на нея. Съборил я на земята, след което започнал да я блъска с глава в гърдите и главата.

Първоначално Райна Гюрова след нападението се прибрала в къщи, но по съвет на близките й е подаден сигнал на тел. 112.

Към 19 часа снощи Гюрова е транспортирана до МБАЛ-Благоевград с натъртвания в областта на гръдния кош и травма на главата. Изследванията в отделението по Образна диагностика са установили фрактура на лицевите кости и комоцио. Към 21 часа снощи Гюрова е транспортирана за клиниката по Лицево-челюстна хирургия на УМБАЛСМ "Пирогов".

Към 20 часа снощи в Спешно-приемно отделение на МБАЛ е приета и втората пострадала жена-77-годишната Марийка Милева, която останала да лежи на мястото на инцидента. Тя е свалена с УАЗ-ка до филиала на Спешна-медицинска помощ-Симитли, след което е прехвърлена в линейка и транспортирана до Благоевград. Милева е с фрактура на шийката на бедрената кост, настанена е за лечение в отделението по Ортопедия на МБАЛ-Благоевград.