71-годишен шуменец размекна сърцата на българите, след като с криволичещ почерк, но с правилен български език разлепил обяви из града, че търси изгубената си наколенка. На листата от ученическа тетрадка попаднал 31-годишният Ивелин Георгиев. Той заснел обявите, затрупал с тях форуми и електронни медии, след което подкрепата и съчувствието завалели като дъжд.
"Бях излязъл на разходка покрай бившата военна болница и циганската махала към вилната зона", разказа пред "Монитор" предисторията 71-годишният герой от обявата Жечко Димитров. По време на похода бай Жечко бил с наколенките на д-р Ливайн, с които не се разделял през последните 16 години. Точно на 21 май 1997-а в часа, в който 30 години по-рано се оженил, бай Жечко претърпял трудова злополука. Бил шлосер в "Пътни строежи", машина го хвърлила на земята и си контузил кръста. Попаднал на телевизионна обява и броил над сто лева за комплект наколенки и непознатото по онова време чудо "Космодиск". С тях карал до 15 октомври т.г. - фаталния ден, когато се прибрал от разходка вкъщи и видял, че едната наколенка я няма.

"Тръгнах, айде обратно, по целия път два часа, навсякъде гледах, няма и няма. Тогава ми хрумна да напиша обява, взех на внука тетрадката, написах я пет пъти обявата и я разлепих по целия маршрут."

"Когато я видях първия път, нямах апарат, но на другия ден я щракнах - не съм мислил, че някой ще му прати нова или че ще му предложат пари. Просто видях, че е 71-годишен човек, исках да му помогна, ако някой я намери”, разказа пред репортер на вестника Иво Георгиев. Реакциите на хората надхвърлили и неговите очаквания, а бай Жечко, който не ползва интернет, направо го шокирали. От цялата страна тръгнали да се организират желаещи да помогнат с пари или с нови наколенки. Първи реагирали обаче от фирмата, продаваща аксесоарите, и във вторник следобед куриер доставил на бай Жечко нови наколенки заедно с магнитна лента. "Заслугата не е само моя, аз съм само едно зъбно колело, поставено на правилното място", скромничеше вчера, въпреки че не можеше да се нарадва на добрината, 31-годишният Ивелин Георгиев.