Снежана А. от пловдивския квартал „Тракия” застава на подсъдимата скамейка по обвинение за убийството на новороденото си момиченце. Кървавата история, която се е случила в началото на януари и бе скрита от медиите, разтърси дори разследващите, които са работили по делото.
30-годишната Снежана била майка на три деца. Живеела сама с тях, била безработна и нямала доходи. Имала контакти с различни мъже. През лятото на 2013 година разбрала, че е бременна. По нейни сметки баща на бебето бил мъж от Садово, с когото имала интимни взаимоотношения. Поискала пари на заем, но не намерила. Криела бременността си от всички, дори от родителите си. Носила широки дрехи, била едра жена, не и личала бременността.

В началото на януари Снежана родила момиченцето си в тоалетната у дома си. Още преди да пререже пъпната връв, тя наръгала с кухненската ножица един път в шията и три пъти в гърдите новороденото. Мъничето още дишало и плачело, майката се отказала да го убива. Прерязала пъпната връв, измила го на чешмата, повила го и отишла до аптеката да му купи памперси.

На следващия ден се обадила на любовника си и занесла бебето в Садово. Казала на мъжа, че не може да се грижи за момиченцето и го оставила на неговите грижи. Малко след това мъжът разповил момиченцето, за да смени памперса и ужасен видял раните от ножицата. Разтревожен, той се обадил на майката и й го върнал. Дни след това Снежана, бебето и трите и деца били пред майчин дом „Весела”, където Снежана решила да остави новороденото.

Въпреки раните си, то било адекватно и спокойно. Стигнали до оградата, когато мъничето се разплакало. Тогава майката завила с одеалце главичката му, а с ръка стиснала нослето и устничките. Така удушила дъщеря си. Върнала се у дома си и там скрила трупчето. На другия ден на ромската улица „Крайречна” в квартал „Столипиново” до гаражи изкопала гробче и заровила дъщеря си.

Ужасът започнал да се разплита, когато в полицията в Садово бил подаден анонимен сигнал, че мъж гледа нерегистрирано бебе. Нароченият за баща разказал всичко на полицаите, така те стигнали до Снежана. На разпитите тя се признава за виновна и изразява съжаление. Снежана е в ареста от началото на януари тази година. Предстои майката да застане пред Окръжен съд.