Дъждът не беше чак толкова много. Всичко беше както трябваше - имаше си жълт код, не случайно се обявява жълт код. Това обясни синоптикът Емил Чолаков в предаването „Нека говорят“ по bTV относно трагедията във Варна и Добрич.
„Утре това нещо ще го забравим“, заяви емоционално той и очите му се напълниха със сълзи. „Това е ужасно“, добави той с треперещ глас.

Видимо покрусеният от случилото се синоптик призова хората да си извадят поуки от трагедията. „Това не е ХААРП, американците не ни удавиха. Хора, това не е сериозно!“, заяви той.

По думите му, времето е „абсолютно каквото е било винаги“. Другата седмица пак ще има буря на изток. Той припомни наводненията от 2005 година и попита какво би станало, ако до август вали така, както тогава. Чолаков върна лентата още по-назад, за да докаже, че всеки път се повтаря една и съща ситуация.

„Страшно е. Мен ме хваща страх“, каза той. „Не знам как да убедим хората да спрат да бъдат толкова овчедушни, толкова късопаметни, и да вземат нещата в свои ръце“, каза натъженият синоптик.