Най-добре продаваният и съответно най-дълго произвеждан модел на възродената румънска марка Dacia - Logan, празнува своя 10-годишен юбилей. За да отбележи събитието, производителят пусна специална версия на седана.

Dacia Logan 10th Anniversary Edition, както се нарича модификацията, се отличава с уникално оборудване, което иначе не е достъпно за модела. Екстериорът, например, е обзаведен с челни светлини с нов дизайн, затъмнени стопове, различна задна броня, алуминиеви джанти, странични огледала с интегрирани в тях мигачи, табелки с надпис "Logan 10th Anniversary Edition" и др.

По-сериозна е промяната в интериора на юбилейната Dacia. Там виждаме елементи в лъскаво черно, климатроник, обшити с кожа волан и скоростен лост, специална тапицерия за седалките, брандирани прагове и др.

Моделът, който ще бъде произведен в серия от само 2000 бройки, се предлага с гамата от агрегати, която е налична и за стандартните версии на Logan. Цените стартират от 9 400 евро за версията с 1.2-литров бензинов двигател и достигат до 11 300 евро за версията с дизелов агрегат.

Dacia Logan 10th Anniversary Edition ще се предлага единствено на пазара в Румъния.