Американец откри изчезналия преди десетилетия замразен труп на Голямата стъпка. Според съобщения в американските медии, за съществуването на получовека има свидетелства от 1968 година. Тогава цялата страна е била обиколена от пътуваща изложба, чиито посетители са имали възможността от близо да се запознаят с един странен артефакт -парче лед, в което е замразено огромно космато тяло. Организаторите на изложбата представяха експоната си като труп на неандерталец или Йети. След като интригуващият експонат успя да привлече вниманието на учените и служителите на ФБР, той изчезна и няколко десетилетия никой не знаеше какво се е случило с него.
Едва миналата година замразеното тяло на Снежния човек отново се появи на бял свят. То бе открито от Стив Басти, жител на град Остин, щата Тексас и собственик на местния музей на странностите. По думите му косматото създание е било скрито от бившия му собственик - Франк Хенсън, пенсиониран военен, който живее в Минесота. Дъги години леденият блок, запазил Йети, е бил пазен от Хенсън, но след смъртта му неговото семейство решило да се отърве от „съкровището" и да го продаде.
В мемоарите на Хансън е посочено, че Йети е застрелян през 1960 година по време на лов на елени в горите на щата Уисконсин.
Руски учен обаче смята, че трупът на замразения мъж е подменен.