Уебсайт ще координира помощта за бежанците в България, стана ясно от думите на Николай Чирпанлиев, председател на Държавната агенция за бежанците, в интервю за Агенция „Фокус". Създаването на интернет сайта е било уточнено на среща със сирийски организации.

„Уебсайтът е на базата на този, който е направен след голямото земетресение в Чили. Ще опитаме да се обърнем към всички приятели и познати, всички, които в интернет се организират, за да помагат на бежанците в България. Ще предложим този сайт, за да можем да извършим голямата по обем работа за координиране и всичко онова, което ще бъде в помощ на бежанците, не само на сирийските, а на всички бежанци у нас. Става въпрос за лекарствените средства, за храненето и т.н.", каза Николай Чирпанлиев.

"На срещата със сирийските организации е присъствал заместник-министърът на вътрешните работи Васил Маринов, съветникът на министъра на вътрешните работи, от страна на агенцията бяха мой заместник, новоназначеният „Връзки с обществеността" г-н Васил Данов", каза Чирпанлиев.