Бащата на застреляния шеф на "Мултигруп" Илия Павлов - Павел Найденов, разкри, че контактите на сина му с Ахмед Доган били от времето, когато Илия Павлов открил цех за сушени плодове в района на Дулово. „Доган беше доволен, че там се създава работа за неговия електорат”, обясни Найденов. Доган оценил предприемаческия дух на Илия Павлов. Найденов обаче не обясни в каква насока са продължили взаимоотношениета между двамата.
Бизнесменът отрече корпорацията "Мултигруп" да е стартирала с държавни пари, какъвто въпрос бе отправен към него. „Няма такова нещо! 500 млн. лева сме теглили и нямаме никакво задължение към банката. Имаше печалби, които се пускаха в оборот и така се продължаваше бизнесът”, обясни бащата на застреляния шеф на „Мултигруп”.

Той подчерта, че е сред пострадалите от Иван Костов. "Той затвори банката ни", припомни Найденов,  връщайки се към 1999 година, когато правителството на ОДС отне лиценза на “Кредитна банка”. "Капиталите на корпорацията се възпроизведоха, благодарение на добрия рейтинг. Компанията се развиваше успешно и това ни даваше възможност да работим с кредити", заяви Павел Найденов в сутрешния блок на Нова телевизия.