„Целият персонал на  „Албена” показа как се прави туризъм по европейски. Наводненията създадоха проблем в един от хотелите в курорта, но всички от камериерките до големите шефове се справиха с проблема без паника и без да ни притесняват. Настаниха ни в други хотели и почивката ни продължава без проблеми. Догодина пак сме тук!” Това заявиха румънски туристи пред медии в родината си, които се свързали с тях за отзиви какво се случва в най-добрия български курорт, който бе засегнат от потопа в Добрич и региона.

Единственият пострадал хотел от наводнението е „Гергана”, но ситуацията е под контрол и ваканцията на туристите ще продължи без проблеми. Създадена е организация за пренасочване на гостите на „Гергана” в други хотели и всичко върви гладко. Няма прекратени почивки, няма и отлив от резервациите. Прогнозата е за спиране на валежите, а това означава, че буквално след часове в „Албена” няма да има и следа от сполетялото ни природно бедствие, каза по този повод управителят на „Албена Тур” в Русе Милена Гогева.

Утре в 16 часа ръководството на комплекса ще даде специална пресконференция, на която ще разкаже как се е справило с кризата и какви мерки е набелязал  курортът, за да не бъдат допускани никакви изненади дори и от трудните за прогнозиране природни явления.