Павел Чернев, който беше изгонен от къщата на “ВИП брадър”, сподели в “На кафе”, че много съжалява за това, че не е признал мисията си пред другите съквартиранти. Задачата му беше да пуска шумно газове и да бъде нечистоплътен, срещу което да получи бонуси. Дори на изпроводяк той нямал възможност да им признае: “Извинявайте, това беше мисия”.
Чернев разказа и за обрата на отношенията му с бизнесдамата Ваня Червенкова. “Не съм бил адвокат на Бобо Цанков срещу Ваня Червенкова”, каза той и обясни, че когато радиоводещият го наел за адвокат, Ваня Червенкова вече го била осъдила. Чернев и Червенкова се засекли в телевизионно предаване след разстрела на Боби Цанков. “Тогава Ваня беше много остра срещу Боби. Трупът му не беше изстинал, детето му щеше да се роди без баща, а тя скачаше отгоре му трупешката”, сподели Павел.

Затова и едно от първите неща, които я попитал след влизането в къщата било: “Ти прости ли вече не Боби Цанков”. “Когато видиш човека срещу тебе, а не слуха, нещата са различни”, обясни Павел промяната в отношенията им.

Той разкри още, че преди да си тръгна казал на Лияна, че няма да я търси извън Къщата и оставя на нея да прецени дали да му се обади. “Категорично като приятели. Първо искам да сме приятели, пък ако се получи нещо друго – мъж съм”, добави той. Относно отношенията между певицата и Тервел Пулев той отказа да сподели какво е видял. “Не обичам да надигам чужди юргани. Считам, че в живота не ми е това работата”, заяви той. Все пак той призна, че “има симпатии към Лили и като мъж”. “Но важното е, че тази жена е много наплашена от мъжкото внимание”, посочи той.

Сестрата на Павел – Нели Михайлова, пък се включи по скайп от щата Вирджиния и похвали брат си, че се научил да чете на 4 години и половина. Двамата са живели известно време в Либия, където той взел наведнъж два класа в училище.