Във варненския квартал "Аспарухово" издирват 6-годишния Марин, който от два дни го няма, предаде БГНЕС.

Снимката на малкия Марин беше показана пред граждани и журналисти от близка на семейството на едно от децата, които стана жертва на водната стихия в града.

До момента е потвърдена смъртта на 11 души във Варна и на други 2 в Добрич. В двата града ситуацията продължава да е тежка, но спасителните екипи, граждани и доброволци вече пристъпиха към разчистването на щетите, причинени от наводненията.

Над 100 доброволци от Перник днес пристигнаха във Варна, за да помагат при разчистването на последствията от водната стихия. Доброволци от Червения кръст раздават минерална вода и храна. "Това демонстрира, че не всичко е загубено, че шанс за България има, след като ги има тези млади хора. Те са нашето бъдеще, а това бъдеще се гради сега, в този момент", заяви председателят на БЧК Христо Григоров.

Остава бедственото положение в община Велико Търново, където се описват щетите.

Бедственото положение в Добрич не е отменено, продължава разчистването. Наводнени са помпени станции и трафопостове. Има прекъснати водопроводи, много населени места са без електричество.

В Добричка област 12 екипа продължават да отводняват обекти и частни домове. Пожарникари са помогнали при над 250 сигнала за аварийно-спасителни дейности. Евакуирани са над 200 човека, информацията е за един загинал. Евакуирани са 87 човека от село Прилеп, един от село Оброчище, общо 950 души от два хотела в курортен комплекс Албена. Екипите са работили цяла нощ и продължават и днес отводнителните дейности на различни места в град Добрич.

Здравни инспектори са започнали да вземат проби от водата. В момента епидемиолози съветват да се ползва бутилирана вода.

На 23 юни в България е обявен Ден на национален траур за починалите от водната стихия.