Полицейски служител от Пловдив е засечен в безпрецедентна магистрална саморазправа с деца и водача на автомобила, в който са пътували. Абсурдната ситуация се разиграва около 16,00 часа в събота следобед на около километър от разклона след КЦМ посока Асеновград. Цяло чудо е, че грозните сцени на насилствено вадене на децата от автомобила не е впечатлила никого в преминаващите автомобили.
Имах чувството, че гледам американски екшън, в който сам участвам, споделя пред близки след преживения шок едно от двете момчета. Тийнейджърите, и двете на 13 години, са се връщали с лек автомобил “Пежо” към Асеновград, пише "Марица". Шофирал е чичото на едното момче. По пътя забелязват, че автомобилът “Тойота”, зад който карат, се движи в средата на платното и с ниска скорост. Задминават го, а минути по-късно последва екшънът, разказват децата в показанията си след случилото се.

Когато тойотата ги задминава, шофьорът й вади полицейска стоп-палка през прозореца и им засича пътя, за да спрат. Чичо ми реши, че това е полицейска проверка, и отби, споделя момчето Салим. Внезапно от тойотата изскача шофьорът и още двама мъже. Демонстративно затискат вратата на шофьора, а през отворения прозорец му нанасят удари по лицето. В същото време другите двама мъже от колата на полицая вадят насила момчетата и ги проскат на земята.

Все пак децата и шофьорът успяват да запишат регистрационния номер на нападателите си. Подаден е сигнал на тел. 112 веднага след това, а час по-късно родителите на децата вече са в Първо РУ “Полиция”, на чиято територия се случва инцидентът. До вечерта никой не се появява на адреса в Пловдив, където е регистрирана тойотата, но съседи потвърждават, че автомобилът домува тук.

Междувременно двете деца са освидетелствани от съдебна медицина за охлузванията по тялото си от ударите по земята. Ден след това роднините на децата разбират, че всъщност един от извършителите на дръзкото нападение е служител на районно полицейско управление в Пловдив, мъж на 32 години. Той също е разпитан в образуваната предварителна проверка и има версия за случилото се. Обяснил, че пътниците в пежото го дразнели и затова реагирал така. Полицаят също подал насрещна жалба срещу хлапетата и шофьора им, стана ясно вчера.

По случая вече е сезирана прокуратурата, а шефът на Областната дирекция “Полиция” ­ комисар Тодор Гребенаров, лично се запознава с обстоятелствата по инцидента. Нещо повече, часове след като е образувана проверката, комисарят издирва адреса на потърпевшите деца в Асеновград и лично ги посещава вкъщи, за да види дали са добре. “Впечатлени сме от подобен жест, той разговаря с тях и дори предложи услугите на психолог, защото момчетата са видимо още в стрес от преживяното”, сподели вчера една от майките.

По случая с моя заповед е образувана и дисциплинарна проверка, дори вече съм уведомил и Окръжна прокуратура, немислимо е да допусна някакво прикриване на обстоятелства заради факта, че има замесен служител на полицията, заяви комисар Тодор Гребенаров.