Румънската полиция е започнала разследване заради видео, публикувано в интернет, което показва как хора се смеят и не правят нищо, докато мъж и жена се удавят пред очите им. Инцидентът е станал през почивните дни. 47-годишния Калин Негау и неговата 45-годишна съпруга Дана са пресичали с кон и каруца придошлата река Жуи в Южна Румъния, когато са намерили смъртта си.
Местни хора съобщиха, че водолази са извадили телата им от водата часове след трагедията.

На кадрите се вижда как семейство Неагу се опитва да пресече придошлата река Жуи с техния кон и две каруци през почивните дни. Конят видимо изпитва трудности да дърпа каруците през водата поради силното течение. Калин започва да бие коня с пръчка с надеждата, че животното ще положи повече усилия и ще достигне до другия бряг.

Докато хората се борят за живота си, други, намиращи се близо до тях в лодка, снимат трагедията и я намират за смешна. Те могат да бъдат чути как се смеят и шегуват помежду си, докато двойката пада от каруцата в бурната вода.

Малко след това глас казва: „Тя се удавя, човече. Хаха”. Седем секунди по-късно някой казва: „Удавила ли се, човече?”.

Последните думи, които се чуват на видеото, са: „Къде са, човече?”. Те са казани, след като двойката вече е потънала под водата.