Новата товарна гама на „Форд“ събра вчера по покана на „Мото-Пфое“ над 30 бизнесмени, които тестваха лично моделите „Куриер“, Конект“, „Кустом“, „Транзит“ и „Торнео“. Автомобилите, насочени към предприемачите, са предвидени за всякакви транспортни ниши и бяха посрещнати повече от добре от всички, които седнаха зад волана на различните модели и направиха около 100-километров преход. Тяхното представяне бе част от националната кампания „Транзит - Гръбнакът на вашия бизнес“.
„Успяхме да изпробваме всички товарни коли на „Форд“ и сме приятно изненадани както от организацията на домакините, така и от качеството на лекотоварната гама“, посочи управителят на „Метро“ Валери Виденов и уточни, че на него най-много му харесва „Форд Конект“.
„От новата кола по-хубаво няма. Не мога да си изкривя душата - всички автомобили ми харесаха, без „Куриер“-а, който не е за моята фирма“, допълни Михаил Михайлов от фирма „Михаел и синове“.
„Карам форд отдавна, имам три коли и сега може би ще купя четвърта, но още не знам коя точно“, заяви кметът на силистренското село Долно Ряхово Караим Заим.
Подобни суперлативи изказаха и останалите мъже, дошли да тестват колите в първата група.
Товарната гама на „Форд“ се отличава с изискан нов дизайн, традиционно отличните качества за превоз на хора и стоки и комфорт и икономичност, характерни за лек автомобил, обобщи пред „Утро“ управителят на „Мото-Пфое“ в Русе Валери Костов. „Куриер“ има товаровместимост 650 кг и гори 3.7 литра на 100 км нафта и 5.2 литра бензин, „Конект“ носи до 1 тон с разход на гориво 4 л/100 км дизел, „Кустом“ се справя с до 1,5 тона и гори 6 л/100 км дизел, толкова гори и „Торнео“, а „Транзит“ е с капацитет до 2.3 тона и с разход 6.4 л/100 км.