Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан отслужи молебен за спиране на бедствието и панихида в памет на загиналите в квартал Аспарухово.

Богослужбата бе извършена в катедралния храм на Варна "Успение Богородично", където бедствието е отне живота на 10 души, две от които деца. Има двама загинали и в Добричко. На 23 юни е обявен ден на национален траур.

Утре Варненският митрополит е разпоредил във всички храмове на Варненска и Великопреславска епархия да се отслужат Заупокойни Литургии и Трисагий в памет на загиналите. Варненска митрополия има готовност да приюти в църковния комплекс в местността Траката бедстващи семейства.

Най-тежка продължава да е обстановката на територията на областите Варна, Добрич и Велико Търново. И в трите области работят всички налични пожарникари и спасители, включително служителите, свободни от дежурство. На територията на общините Велико Търново, Килифарево и Дебелец е обявено бедствено положение. Бедствено е положението в град Игнатиево и в още 10 селища.