Сериозно остава положението в Добрич, където трима души станаха жертви на наводненията. Първият починал е около 50-годишен мъж с инсулт. Рано тази сутрин около 7:00 часа виковете му са чули момчета и са се опитали да го извадят от дома му, но докато успеят, той се е удавил, съобщава Нова телевизия.
Втората жертва е жена, която се е удавила в района на Хуманитарната гимназия в града. Там една от най-ниските точки в града и се явява като водосборна зона.

Пороят заля именно най- ниските части на града и остави без покрив десетки семейства. Някои хора дори се придвижват с лодки. „Цяла нощ вали дъжд, пълни до горе мазетата. Пълен ужас е!”, разказват местните.

Бул. „Русия” изглежда като пълноводна река. Наводнени са и околните сгради. "Наблюдавам една по- добра организация тук .За съжаление, случаят е такъв, че трябва да се изчака, да се оттече водата. В градска територия не може да се правят каквито и да е други действия”, коментира по-рано премиерът Пламен Орешарски.

В същото време вицепремиерът Цветлин Йовчев разпореди полицейски патрули да обиколят застрашените региони да предупреждават граждани, особено на първите етажи и особено в ниски къщи за потенциална опасност.