Таня Чиров вече е част от Дунав 8806, съобщиха от клуба. Родената на 26 февруари 1981 г. в Сърбия национална състезателка на България вече се запозна с новите си съотборнички в Русе и проведе първа тренировка под ръководството на Георги Божков в залата в квартал "Здравец".

"След контузията на Радостина Димитрова, клубът трябваше да намери решение. Предстоят ни много мачове в първенството и в Еврокупата на ФИБА. Благодарение на това, че аз имах непрекъснат контакт с Таня Чиров и една извънредна ситуация в Италия ние успяхме да я привлечем", сподели Божков.

Той описа Чиров като човек, с който е работил много успешно и бе категоричен, че тя е една от най-полезните баскетболистки играли в България, която може много да помогне на Дунав 8806 в този момент.

След силния сезон с ЦСКА със спечелен дубъл в България и Купа на Адриатическата лига под ръководството на Божков, Таня Чиров изкара 5 силни сезона в Италия, а през последната година тя игра в турския шампионат. През есента тя реши да се върне в клуб "на Ботуша", който обаче не успя да я картотекира и Дунав 8806 спечели от тази ситуация.

"Не мислих много след предложението на Георги Божков. Веднага след като ме потърси и се съгласих да дойда в "Дунав 8806". Той е треньор, който винаги гони високи цели и се бори за шампионски титли. Знам, че и в Русе е така. Отборът има добър имидж не само в България, но и в Европа. Чувала съм много и за феновете тук. Надявам се да заслужа тяхната подкрепа и да са с нас през цялото време", сподели опитната баскетболистка.

Таня Чиров смята, че няма да й трябва много време, за да се адаптира към новия си отбор. За целта тя разчита на 20-годишния си опит в играта и това, че освен Божков познава отлично и част от момичетата в лицето на Зорница Костова, Радостина Димитрова и Жаклин Златанова. Чиров коментира и предстоящите срещи на Дунав 8806 в турнира за Еврокупата на ФИБА. "Познавам отбора на Мерсин. Мисля, че имаме добри шансове срещу тях. Не познавам рускините от Чеваката. Смятам обаче, че имаме добър шанс да продължим в следващата фаза на надпреварата", каза още Таня Чиров.