Мистерия около ареста на Златомир Иванов-Баретата и Антон Савов-Мамата. От МВР официално публикуваха на сайта си, че са задържани десет души сред които З.И. – Баретата и А.С.- Мамата, заподозрени за поставено взривно устройства в двора на къща в столичния кв. Симеоново. "Работа по установяване на съпричастността им към извършеното престъпление продължава", казват още от МВР. БЛИЦ се свърза с адвокатът на Златомир Иванов Баретата - Марияна Тодорова, която бе категорична, че клиентът й от час си е вкъщи.
По думите на юристката в Столичната полиция продължава да е Тони Мамата, който чака реда си да бъде разпитан. В СДВР освен Антон Савов и Златомир Иванов са били повикани всички двайсетина подсъдими по делото за организирана престъпна група за трафик на дрога, станала по-известна като "Фирмата". Именно по това дело свидетел е Димитър Вучев-Демби, в чийто двор гръмна бомбата преди два дни.  Демби е свидетел и в процеса срещу Антон Савов-Тони Мамата и Росен Петров-Животното също подсъдими за ръководство и участие в наркогрупа.

"Днес ги извикаха в Столичната полиция, един по един ги разпитват и ги пускат. Златомир Иванов бе пуснат преди около час. Все още има няколко души в полицията, които чакат реда си за разпит, но и те ще бъдат освободени", обясни адвокат Тодорова. По думите й Баретата е "бесен, че го свързват с всяко нападение и го викат без да има данни срещу него".

Според адвокатката до този момент няма данни клиентът й или някой от групата, привикана днес в СДВР, да е съпричастен към взрива в дома на Димитър Вучев-Демби.