Синът на Тато Владимир Живков се е отървал от собствеността си в компанията “Ер София”, доскоро управлявана от БГ космонавт №1 Георги Иванов, срещу крупна сума
.
Офисът на “Ер София” от началото на 90-те досега е ситуиран на столичния бул. “Патриарх Евтимий”, в близост до бул. “Витоша”. През годините на прехода бдителни папараци съзираха “Владко на татко” често да влиза и излиза от аерокантората, но тъй като Живков-син е пословично мълчалив и потаен не само за бизнесите, но въобще за живота си, нито една родна медия не чу признание от устата му, че е крупен акционер в “Ер София”.

Преди около 16 години компанията на първия наш астронавт се разтресе от грандиозен скандал, след като самолетите й започнаха да капят като гнили круши. Тогава /вече бившият/ главен механик на “Ер София” направи шокиращи разкрития за машините, с които се извършват полетите на компанията. Те не били ремонтирани основно в Кировград, Украйна, сега – Елизаветград, както се водело по документи, а само козметично – тук-там им затягали по някоя гайка. Последваха други скандали – с превози на “особени товари”, с арести на пилоти на компанията в чужбина...

Днес тези шокиращи случки са вече в архив. Постепенно обаче “Ер София” рециклира капиталите си. Привлича нови акционери, някои от старите се разделят с акциите си. Причината? Иванов и сие така и не успели да я направят печеливша. Имало и сериозно текучество. Много от изпитаните кадри на компанията заминават на работа в чужбина. Повечето от тях повече не се връщат за постоянно в България.

За да избегнат банкрута, едрите акционери в “Ер София” решават да продават не само акциите си, но постепенно да джиросат цялата компания на някой чужд магнат. Крупен руски бизнесмен от еврейски произход със звучното име Евгений Музика решил стъпка по стъпка да прилапа компанията. Като първо постижение я направил печеливша. Повишил и заплатите на служителите. Ето защо всички били доволни.

Към днешна дата “Ер София” е почти изцяло собственост на Музика. Междувременно Георги Иванов също е изтъргувал на сносна цена дяловете си и е решил да се оттегли от този бизнес, довериха негови бивши подчинени.