68-годишен жител на гр. Тусон, щата Аризона, извадил пищова си и стрелял срещу 22-годишния Стивън Чапман, който се бил излегнал изтощен до 63-годишната му съпруга и спял, съобщава Си Би Ес.

Името на собственика на дома не се съобщава. Според информация от полицията възрастният човек бил шокиран от гледката на кротко спящите един до друг Стивън и своята съпруга. Мъжът разбудил младежа, като го полял с вода от каната и остро го призовал да напусне дома му, но Стивън отказал. След което домакинът, който страда от болестта на Паркинсон, извадил пистолета си и произвел по собствените си думи предупредителен изстрел. Куршумът профучал покрай Стивън, който получил леки наранявания в ръката от откъртено от стената парче мазилка.

22-годишният Ромео е арестуван за неблагоприлично поведение, но се очаква срещу него да бъдат повдигнати и други обвинения след решение на местния прокурор. В полицейския доклад за инцидента няма догадки от какво толкова се е изтощил младежът, че да заспи кротко до 63-годишната стопанка на дома.