Спортна зала "Добротица", която е доста голяма, вече се оборудва с постелки и одеяла, за да бъдат настанени там евакуираните от домовете си хора. Започнахме да приемаме доставки на пакетирани храни и вода, засега се нуждаем само от тези неща". Това съобщи по Канал 3 кметът на Добрич Детелина Николова
Тя уточни, че до преди малко при нея са били представители на правителството, с които са били обсъдени спешните мерки за овладяване на последствията от наводнението.

По думите на Детелина Николова все още няма информация за причините довели до смъртта на тритке жертви в Добрич. "Чакаме от Съдебна медицина да кажат в резултат на какво са настъпили тези трагични събития", коментира още кметът на Добрич. По думите й в този час всички усилия са насочени към възможността за евакуация на хората от ниската част на града.  "Булевард "Русия" е най-ниската част, има много ниски къщи, призива е с помощта на органите на полицията, хората да се евакуират към предназначените за това места. Няма електричество навсякъде. То е спряно с оглед безопасност на населението и спасителните екипи", обясни още Николова.