ОД МВР Добрич информира гражданите, че поради покачването на водата в коритото на Суха река по протежението на бул. „Русия" в град Добрич, се очаква приливна вълна.
От полицията апелират към гражданите на Добрич, живеещи по протежението на бул. „Русия" в град Добрич, да предприемат всички мерки за обезопасяване на жилищата си. При възможност същите да бъдат напуснати до нормализиране на обстановката.
От община Добрич също предупреждава всички жители в този район да вземат мерки за евакуация. Припомняме, че има изграден временен кризисен център в зала „Добротица" в град Добрич.
По-рано Нова ТВ съобщи за порвърдена втора жертва на наводненията в Добрич.
Жена се е удавила в района на Хуманитарната гимназия в града. Там една от най-ниските точки в града и се явява като водосборна зона. Улиците в града приличат на пълноводни реки. Има разрушени къщи.
Положението в Добрич се влошава, все още не може да бъде предприето отводняване, тъй като нивото на водата не спада, съобщи БНР.
Ситуацията в язовирите в района е критична. За момента не е обявена евакуация, но общината има готовност да я организира бързо, ако се наложи.
През последните 10 часа над града са се изсипали над 100 литра на квадратен метър, съобщи кореспондентът на Нова телевизия в Добрич Мария Добрева. Дъждът продължава да вали и в момента.
В града е обявено бедствено положение, там няма ток, а училищата днес няма да отворят врати.
Жертви от наводнението има и във Варна, стихията там уби деветима души, от които две деца.
По-рано кметът на Добрич Детелина Николова алармира, че градът не може да се справи, защото няма средства за това.

Ниските части на града са залети с вода над метър.
Дерето, което провежда всички води от областта и е дълго 15 км, е наводнило града.
В Добрич е организиран специален пункт за настаняване на пострадали граждани.
Всички изходи от града обаче са затворени, никой не може да влезе и излезе в него, освен високопроходима техника, необходима за преодоляване на щетите, каза Николова, цитирана от БНР.