В Лос Анджелис отвори врати ресторант, в който клиентите се хранят от тоалетни чинии - концепция, внесена от Азия, съобщава АФП.

Ресторантът се казва "Магическата тоалетна". Посетителите седят върху тоалетни чинии, масите са със същата форма. Човек би се почудил кой би посетил подобен ресторант, но официалното откриване в края на миналата седмица бе грандиозен успех.

"През уикенда имахме страшно много клиенти. Нямаше места за всички и някои чакаха във фоайето", казва келнерът Даниел Чуън. "Идеята е от Тайван. Храната, която сервираме, е типична тайванска храна, като например юфка с говеждо".

Тоалетната тема присъства и в менюто, в което личат ястия като "черно ако" /шоколадова мелба/, "с мирис на ако" /свинско задушено с ориз/, "гадост номер две" /ванилов сладолед с ягоди/. Изобщо, тоалетната тема е издигната в нещо като гурме култ.

Всички клиенти са очаровани от оригиналността, храната и обслужването. "Сервираха ми пиле в уринатор и скариди с ориз в миниатюрна тоалетна чиния. Шантаво е, но е яко. Пък и храната е супер", споделя Денийз Елиас, клиентка.

Не всички в САЩ обаче споделят възторга на клиенти като Елиас. "Вашингтон поуст" и други вестници се подиграха злъчно с "Магическа тоалетна". "Какво гадно име за ресторант. За останалото - да не говорим!", написа Силия Уатавара.