Заболяването ми ме изгради като личност. Беше тежко, сигурна съм, че има и много други тежки неща, но това допринесе за развитието ми. Това каза в интервю за "Преди обед" по bTV Мис Вселена България 2013 - Венета Кръстева. Миската е със силиконови импланти на гърдите заради преживяна операция от рак. Сега тя иска да помага на хората с такова заболяване.

Венета не крие преживяванията си в трудния момент. Тя се изолирала от приятелите си, тъй като не искала близките й да я гледат в "натоварващо" състояние.

Мис Вселена България 2013 - Венета Кръстева отлетя за Москва. Там ще се състезава с красавици от цял свят за короната на Доналд Тръмп “Miss Universe”. За първи път в историята си конкурсът се провежда в Европа и в самото начало започва със скандал – руснаците изгонили представителката на Косово по безцеремонен начин – “нямало такава държава”.

Самата Венета пък каза на летището единствено пред БЛИЦ, че вече е получила покана за работа в “Елит моделс”- Париж, откъдето навремето тръгна световната кариера на легендарната Ралица Балева.

Венета признава, че си мечтала да е принцеса и играела много с Барби като малка. В училище нямала проблем с назубрянето на уроците, но най-обичала тези по история.

Ще заговоря Доналд Тръмп, ще му разкажа за себе си и за страната ни, казва Кръстева в интервюто, направено преди да излети вчера за Москва. Тя получи съвети от предшественичката си - да носи ниски обувки за изморителните тренировки за събитието и да не обръща внимание на многото хора, които няма да знаят къде е България.