Положението е тежко, в горната част на квартала има свличане на земни маси. Имам информация за 7-8 души, които за загинали при невижданото наводнение, казал по телефона за BNews кметът на Аспарухово Йордан Николов, който е в непрекъснат контакт с полицията.
Дете е загинало, ударено от мълния в бедствието във Варна. Инцидентът е станал на ул. “Розова долина” в квартал „Аспарухово“.

Имаме готовност да предложим подслон на хората, които останат без жилища, каза кметът Николов. Те ще бъдат настанени в общинския приют. Засега все още никой не е поискал да бъде евакуиран. Според Йордан Николов в момента най-важно е да се помогне на бедстващите хора, след това ще се решава проблемът с подслона и изпомпването на водата от къщите.

Вероятно пораженията във Варна и изчезналите хора да са повече, поради простата причина, че хората няма как да сигнализират органите на реда

Жертвите на потопа най-вероятно са повече от три. Това каза пред bTV кметът на Варна Иван Портних. Той обясни, че положението е много тежко и че се търси осветление, за да продължи спасяването на бедстващите хора в квартал "Аспарухово".

Портних посочи още, че се справят с екипи и средства на местно ниво. Потърсих помощ и от държавата, но помощ няма засега, допълни той.