Три са жертвите на водния ад във варненския квартал "Аспарухово". Загинали са мъж, жена и дете, съобщиха от МВР пред "Блиц".

Най-вероятно става дума за семейство. Според официалната информация се издирват други четирима души.

Адекватната реакция на няколко варненци е спасила живота на деца в квартал "Аспарухово", където приливна вълна заля улиците. Очевидци разказаха за множество спасени в последния момент хора, съобщава Дарик радио.

Мъж се пресегнал от терасата си на първия етаж и издърпал дете от калната вода.

Друг разказва, че младеж спасил едно дете, а братчето му се намерило час след това, за щастие - живо, макар и премръзнало.

Хора и коли са се премятали в калната вода. Осем души се издирват във варненския квартал "Аспарухово", съобщава БНР. Положението там е бедствено. Изчезнала е и жена от квартал "Аксаково". Дете е починало на ул. "Гривица", като, според очевидци, то е ударено от гръм.

Пътници са спрели с автобус на високата част на Джанавара и изчакват да се придвижат след като се уталожи пороят. Не е ясно как ще продължат своя път, защото е свлечена настилката на ул. "Св. Св. Кирил и Методии". Активирани са доброволци от ТЕЦ Варна, Долни Чифлик и др. места. Влаковете от София изчакват на гара Езерово да се подобри обстановката.