При претърсване в община Криводол, бащината къща на председателя на Общинския съвет Юрий Кацарски и в апартамента му в ж.к Дъбника във Враца, служители на ДАНС са открили и иззели множество документи, имащи отношение към подозренията за неправомерно усвояване на средства от европейски фондове и държавния бюджет. По първоначални данни нанесената щета за хазната е в размер на 530 555,63 лв. с ДДС, съобщиха от пресцентъра на ДАНС.
Родното ФБР претърси къщата и апартамента на Кацарски. Акцията е на ДАНС под ръководството на Окръжна прокуратура-Враца е била проведена на 17 юни след получаване на информация за неправомерно усвояване на средства в община Криводол, отпускани от Европейските фондове и държавния бюджет.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на Окръжна прокуратура - Враца за извършено престъпление по чл. 212 ал. 5 от НК. Според този текст от закона който чрез използуване на документ с невярно съдържание или на неистински или преправен документ получи без правно основание чуждо движимо или недвижимо имущество с намерение да го присвои и ако документната измама е в особено големи размери, представляваща особено тежък случай, наказанието е лишаване от свобода от десет до двадесет години.