Таланта си в умелото шофиране ще могат да покажат русенските майстори на волана в атрактивно състезание, организирано от екипа на автомобилното списание „BBC Top Gear“ България и „Мол Русе“. Стартът ще бъде даден точно в 10 часа на 22 юни, неделя, на източния паркинг на търговския център.
Състезанието по майсторско и безопасно управление ще се проведе на специално изградено трасе. Конусите ще реди тестовият пилот Влади Кулев от Училището за безопасно шофиране „Driving Skills“. Изпитателното трасе включва много препятствия и човек с хронометър, който ще засича времето за преминаване на препятствията.
Непосредствено преди големия старт всички, които са се записали за участие в състезанието по майсторско шофиране на „BBC Top Gear България“, ще получат пълна теоретична подготовка от професионалиста в безопасното шофиране Влади Кулев. След инструктажа участниците ще изпробват възможностите на една от двете специално подготвени коли - „Хюндай i20 WRC“ и „Хюндай i20 Go! Brasil“, преодолявайки секцията за време и умения. Двата автомобила са напълно равностойни и дават равен шанс за победа в Top Gear Master Driving. Не трябва да се забравя, че се търси най-бързият, но и най-умелият шофьор, и всяко настъпване и прегазване на конусите ще бъде строго наказвано.
Всички успешно завършили изпитанията на тестовото трасе ще получат специални сертификати. За най-добрия шофьор е подготвен шестмесечен абонамент за списанието „Top Gear“, а за всички участници има още много награди.
За записване и повече информация посетете www.TopGear.bg и www.facebook.com/TopGearBG