Легендарният колумбийски басист "Бялата сова" - Хуан Гарсиа Херерос и неговата световна банда ще представят новия си албум "Нормас" пред българска публика, съобщиха организаторите.

Концертът ще бъде на 11 ноември 2013 в Зала "България". За първи път в историята на джаза ще се изпълни музика композирана за камерен оркестър и електрическа контрабас-китара, в което ще участват българският камерен оркестър, членове на Филхармонията, заедно със Snow Owl – бандата на Хуан Гарсиа-Херерос "Бялата сова". Никога в историята досега не е била компилирана електрическа бас китара като солиращ инструмент в симфоничен оркестър. Във втората част на концерта групата ще представи за първи път пред българска публика новото CD на групата - албумът "Normas", след концерта в София бандата ще зарадва и феновете си в Пловдив, след което ще продължи турнето си по промоцията на новият си албум в Европа.

Албумът съдържа авторски композиции на Хуан Гарсия-Херерос в стил фюжън, в който се смесват елементи от латино, джаз-рок и етно музика, за което допринасят музикантите от състава, всеки със своята уникалност като изпълнител от страната, от която идва.

Хуан Гарсиа-Херерос, известен още като "Бялата сова", е колумбийски басист и композитор, отличава се с виртуозно музикално майсторство на 6-струнен електрически бас и контрабас.

Роден в Богота – Колумбия, започва първите си стъпки с флейта на 9 годишна възраст, след своето преместване в Ню Йорк заедно със семейството си. След като завършва средно образование семейството му се премества в Дунедин - Флорида, където в ръцете му попада бас китарата. Поради факта, че семейството му не е в състояние да си позволи частни уроци той започва като самоук музикант. Хуан е на 16, когато започва да учи теория на музиката и джаз в музикална гимназия във Флорида. Неговият учител в гимназията открива младия талант, насочва го и към контрабаса и го включва в симфоничния оркестър на гимназията. След като посвещава много часове в упражнения и на двата инструмента Хуан достига завидно нивото за да свири с Tampa Bay Symphony едва на 17-годишна възраст. На 21-годишна възраст, той се завръща в Ню Йорк, за да направи своята професионална музикална кариера. Докато е в Ню Йорк, Хуан развива способностите си в множество музикални стилове. Независимо дали музикалния жанр е джаз, поп, фънк, салса, рок, хеви-метъл, или Avante Garde, той е в състояние да свири без никакви художествени компромиси. На 26-годишна възраст Хуан се премества във Виена - Австрия, където в момента живее. По време на кариерата си, Хуан е работил с музиканти, сред които Елтън Джон и Шакира.