Съдът назначи съдебно-психиатрична експертиза, след която ще прецени дали ще бъде разпитан почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Експертизата трябва да отговори на въпроса дали здравословното състояние на Доган му позволява да се яви в съда и да дава показания по делото срещу Октай Енимехмедов. Според прокуратурата няма пречка показанията на Доган да се прочетат в досъдебното производство и делото да продължи и без неговия личен разпит. Защитата и нападателят Октай Енимехмедов поискаха почетния председател на ДПС да бъде разпитан и смятат, че това е наложително. Октай Енимехмедов заяви пред съда, че Ахмед Доган е основният свидетел по това делото.

"Доган е длъжен да прояви поне малко мъжество и да дойде тук и да даде показания", допълни нападателят.

Съдът прецени, че от документите, които лекарят предоставя не се установява неспособността на почетния председател на ДПС да дава показания. Това беше и причината за назначаване на експертиза. Още един свидетел по делото ще бъде разпитан на следващото заседание и това е Христо Бисеров - един от зам.-председателите на ДПС. Той ще бъде призован по адреса си за месторабота – Народното събрание. Следващото заседание ще бъде на 25 ноември.