30-годишният Стоян Попов и 16-годишната Борислава Я. са хванати в Приморско за серия извършени кражби от кафе-автомати, пише "Флагман". Двамата се придвижвали с лека кола "Ауди А3", с бургаска регистрация. Това обаче не е единственото им престъпление. За времето от месец май 2014 г. до 16 юни 2014 година те са извършили редица кражби от автомобили, хотелски стаи и други.
На територията на Районно управление "Полиция" - Созопол в Черноморец, чрез отключване с подбран и подправен ключ, от стаи в приземната част на хотелски комплекс те са извършили кражби на инструменти водоструйка, дрелки и флексове от различни марки и модели, диспенсер за вода, както и четири кражби на монети от кафе-автомати, монтирани в Созопол. Част от вещите са намерени и иззети.

На територията на Пето Районно управление "Полиция" - Бургас, на главен път Бургас – кв. "Сарафово" са извършили въоръжен грабеж над мъж, от когото отнели лаптоп. В списъка с престъпленията им е и кражба на три велосипеда от междуетажните площадки на блокове в к-с "Изгрев" в Бургас. Два от велосипедите са продадени, а последният оставен в гараж в кв. "Ветрен" в Бургас. От паркиран на „Летище Сарафово” лек автомобил пък са откраднали CD Player, както и от кола в бургаския кв. "Ветрен". На паркинга пред бл. 20 в к-с „Славейков” в Бургас Стоян Попов влязъл в отключен лек автомобил „Фолксваген”, чиито ключове били на арматурното табло, като след неуспешен опит да запали колата, взел ключовете.

От мазета на блокове в ж.к. „Меден Рудник” крадливата двойка задигнала туби с бензин и пластмасови бутилки с вино, както и два кожуха от бойлери. От автомобил, паркиран пред магазин „Кауфланд” в ж.к. „Меден Рудник”, чрез отваряне на багажник извършили кражба на две газови бутилки от по 20 литра, боксови ръкавици и раница.

От кола в кв. „Крайморие” в Бургас откраднали CD Player. Отмъкнали мобилен телефон от шивашко ателие, намиращо се срещу автогара „Юг”. От лек автомобил „Рено Клио”, паркиран вдясно на околовръстния път срещу стадион „Черноморец” в Бургас, откраднали лични документи, четири въдици, рибарско яке, мобилен телефон и дебитна карта, собственост на 54- годишен мъж от Бургас, като направили опит за теглене на пари от банкомат в ж.к. „Меден Рудник”. От кв. "Победа" в Бургас извършили кражба на навигационна система . Разбивали кафе-автомати в Поморие и Слънчев бряг.

Стоян и Борислава са задържани, като работата по документиране на цялостната им престъпна дейност продължава.