Три автомобила изгоряха напълно тази нощ в региона на Благоевград, първа пламна колата на бизнесмен от Банско. Около 01:55 часа, по сигнал огнеборците от града отишли на ул. ”Райна княгиня”, където горял лек автомобил „Ауди А3”, съобщиха от регионалната дирекция на МВР в Благоевград.Изпепелени напълно са двигателят и арматурното табло на автомобила. Час по- късно екипите огнеборци бяха вдигнати след сигнал за два горящи автомобила на улица на ул. ”Околчица” в Благоевград,. Пламъците са били вече обхванали  „Ауди А6” и „Ситроен Пикасо”.

Те са собственост на двама братя Павел и Данаил Михайлови, известни лихвари от ромската махала в областния център. Става въпрос за умишлено опожаряване, категорични са от полицията.

Вследствие на пожара автомобилите са изгорели напълно. Отмъщение към двамата братя е вероятната причина за палежа. Преди време Павката и Даката, така както са известни в града пребиха жестоко техен съкварталец намесил се в лихварския им бизнес. Работата по изясняване и на двата палежа продължава, потвърдиха от полицията в Благоевград.