Над 60 000 души са гледали четирите излъчени епизода от „Четвърта власт” в YouTube. Освен всяка неделя в ефира, сериалът на БНТ е достъпен напълно безплатно и в интернет канала на националната телевизия в портала. Така и зрителите зад граница могат да следят развръзката в журналистическо-политическия трилър.
Статистиката показва, че всяка серия от „Четвърта власт” е гледана в мрежата средно от 15 000 зрители, като мъжете са малко повече от жените, а аудиторията е между 25 и 54 години. След България сериалът е най-следен в Германия, Англия, САЩ и Испания.
БНТ е първата телевизия в България със собствен премиум канал в YouTube, в който всички нейни зрители по света и у нас могат да гледат продукцията й във високо качество и напълно легално. Права над излъченото в мрежата има само БНТ, а постепенно там ще бъдат качени много от предаванията на медията. Александър Сано, който работи с БНТ в новите й дигитални дейности, обеща до 6 месеца каналът да предлага богата продукция на телевизията, включително и дигитални архиви.