17-годишната Тионе Родригес, която бе задържана в магазин на веригата Victoria's Secret в Ню Йорк с мъртво бебе в раницата, се отърва без обвинения във връзка с инцидента. Миналата събота Тиона бе пусната на свобода под гаранция, след което момичето се призна за виновно в редица дребни кражби, съобщава в. „Ню Йорк Таймс“.
Властите не са успели да докажат съпричастността на непълнолетната майка към смъртта на детето, защото в хода на патологоанатомичната експертиза не бе установена причината за кончината на младенеца, който се е бил родил само няколко седмици преди инцидента. Като една от възможните причини за смъртта на бебето бе посочена асфиксия.

Родригес и нейната приятелка, 17-годишната Франсинс Естевес бяха задържани на 17 октомври тази година в магазин на Victoria’s Secret, разположен на 34-та улица на Манхатън. Момичетата били спрени от служител на службите за сигурност по подозрение в кражба на стойност няколкостотин долара. По време на обиска охранителите усетили неприятен мирис, носещ се от раницата на момичето. Те погледнали вътре и с ужас установили, че под откраднати дрехи има труп на бебе.

Родригес заявила, че не знае от какво е починало детето. В момента обстоятелствата около произшествието се разследват от наказателния съд в Манхатън. Следващото слушане по делото е насрочено за 10 декември.

По-рано Родригес разказа в социалната мрежа Фейсбук, че страда от менструални болки, и че е поканена за интервю в компанията Chipotle.