9-класничката Джорджия, която беше пребита от момичета по поръчка на свои съученички във Фейсбук, е със счупен нос и разтегнати шийни прешлени. Момичето носи яка и й предстоят операции.
Екшънът се разиграл в 7 СОУ "Свети Седмочисленици". "Много се изненадвам, че ние се намираме в центъра и никой не се опита да ни разтърве", каза тя в предаването "Преди обед" по bTV. Нападението е станало в голямото междучасие. Тогава Джорджия и съученичките й се натъкнали на две момичета от техния клас, които били придружени от три непознати побойнички.

Цялата история тръгва от забележки за хигиената на две момичета - Лия и Цветелина. Джорджия много пъти казвала, че те миришат, техни съученички пък им се подигравали. Обидените тийнейджърки си "наели" три момичета от други училища, които да потърсят сметка на Джорджия.

Най-агресивно било момиче на име Ема, която започнала да я псува, а после започнала да я бие. Към нея се включило и друго момиче. В цялата дандания само едно момче се опитало да разтърве момичетата, но не могло да им помогне.

Бащата на Джорджия - Ивайло Димитров, разказа: "Чантата й беше пълна с коса аз като отидох. Топки коса".

"Не мисля, че съм ги обидила. Аз казах нещо, което е така", каза пребитата ученичка за двете си "поръчителки". Тя коментирала темата със свои приятелки, но това явно стигнало до двете момичета. На всичкото отгоре в интернет има клип, в който се коментира хигиената. "Има клип, в който не участвам аз. Едно момиче от моя клас обяснява как Лия и Цветелина миришат", обясни Джорджия. Въпреки това гресията се изляла срещу нея, а причината била, защото побойничките се натъкнали първо на нея.

Бащата на Цветелина - Антонио Стоянов, посочва в писмо до телевизията, че дъщеря му е била публично унижавана. "Тоя е страшен артист. Защо не дойде тук?", попита бащата на битото момиче. "Господинът защо не опита да се свърже с мен? Ние като бащи да решим проблема, след като те са знаели. Аз специално не съм знаел нищо", добави той.

Димитров посочи, че първата му задача е да закрепи здравето на дъщеря си. Предстоят й операции, заради които тя ще отсъства дълго от училище. "Имаме жалба в Първо районно, ще водим дело", закани се той. По негова информация, нападателките, които са от различни училища, са регистрирани в полицията за много подобни случаи.