Банките нямат право да кредитират дружества с неясен собственик. Това обясни бизнесменът Иво Прокопиев пред bTV, като по този начин коментира думите на собственика на КТБ Цветан Василев, че банката е давала кредити на фирми, чийто краен собственик е неясен.
„Финансовите институции не финансират дружества, чийто собственик не е ясен. Ако законодателството е спазено, БНБ и КТБ знаят кой е крайният собственик на дружествата. Нека да кажат кой е той”, каза Прокопиев.

„Конфликтът между Василев и Пеевски е принципен. Мен лично винаги ме е притеснявало разбиването на институциите в България. В момента те се държат в хватката на една група хора. Тя има нужда да няма обществена опозиция. Една от малкото ключови институции, които се противопоставиха, беше "Капитал", добави Прокопиев.

"В продължение на 4-5 години и благодарение на голяма финансова подкрепа тази групировка се разрасна. В момента всички инвеститори панически бягат от България. Цялата гигантска структура притежава активи от 11-12 милиарда и тя е неуправляема. С течение на времето тази структура започна да се сгромолясва от собствената си тежест. Тези пари ги няма, те са от заеми. Тази олгархична пирамида се разпада под собствената си тежест”, смята Прокопиев.

Бизнесменът добави, че според него една партия стои зад всичко това и това е партията на Делян Пеевски. "Пеевски е наместникът на Ахмед Доган по всички финансови дела, а г-н Местан по всички политически. Всички малки държави, които са управлявани така, фалират, това е факт. Пеевски е едно буре с барут, около което се пали огън, завърши Иво Прокопиев.