Преминаването на британския журналист и изповедник на бившия служител на американските спецслужби Едуард Сноудън Глен Грийнуолд от в. "Гардиън" в ново интернет издание вероятно скоро ще доведе до публикуването на нови разкрития от бившия сътрудник на специалните служби на САЩ Едуард Сноудън.

"Тези публикации може да предизвикат широк отзвук и да нанесат сериозни щети на тайните служби във Великобритания и САЩ ", заяви представител на Кралския институт на обединените родове войски /RUSI/. Според наличната информация става въпрос за проект на един от основателите на сайта за интернет търговия eBay Пиер Омидяр, който се опитва да повтори успеха на сайта Уикилийкс, но без да допуска неговите грешки. За тази цел Омидяр е отделил на Грийнуолд 250 милиона долара.

"В ръцете на Грийнуолд все още има голямо количество информация, събрана от Сноудън, като става въпрос за стотици хиляди секретни документи. Имайки предвид обстоятелствата около мълниеносното уволнение на Грийнуолд от "Гардиън", има опасност той сега да започне да огласява секретни документи в интернет", заяви представителят на RUSI.