Няма да участвам в консултации, защото те не си държат на думата. Само преди 2 дни се разбрахме по всички теми и виждате те какво правят днес.

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, запитан дали ще има консултации с другите партии другата седмица и дали ще участва в тях.

Консултациите без Борисов щели да преминат, както сега в парламента - "те си били коалиция". Реваншизмът го направиха те, а вие се хващате за думите ми, които са след изключително толерантното ми поведение в зала вчера, коментира още лидерът на ГЕРБ.

Вчера можех, проявявайки лицемерието на г-н Местан, да изляза и да кажа - "И от днес-нататък ще бъдем най-толерантни, екзистентни, когато обезглавяваме цели министерства и ги подменяме с наши кадри и ще го правим с толерантност, постепенно в унисон с всички европейски, демократични световни тенденции", заяви Борисов, опитвайки се да имитира лидера на ДПС. Борисов коментира, че "те" подменяли кадри с техни, но народът се бил произнесъл ясно, че не иска да се подменя кадри на ГЕРБ и били поставили партията като първа политическа сила.

Лидерът на ГЕРБ отново коментира прословутия текст, приет от лидерите на партиите във вторник по време на КСНС, като добави, че той не бил сложил и една думичка в него. Дори, когато ме попитаха за избора на дата-казах, когато кажете, само да е твърдо, че давате оставка, иначе датата, когато кажете, добави Борисов.

Относно, това че той демонстративно е скъсал този текста вчера, Борисов обясни, че "те го късали вътре в залата, късали го и днес.