Банкерът Цветан Василев отрече да е използвал пари от държавни дружества, за да финансира проекти на Делян Пеевски в интервю за bTV. Василев обяви, че Пеевски е стигнал "прекалено далеч" в последната година и се изживява като "властелин на България".

Финансистът отрече да е действал в тандем с Делян Пеевски.

"Сегашното развитие показва, че това е било един голям мит. Господин Пеевски винаги е имал своя път в живота. В последната година той стигна прекалено далеч. Той е човек, който вече се изживява като властелин на България", каза банкерът.

Попитан дали е използвал държавни пари, за да финансирате бизнес начинания на Делян Пеевски, Цветан Василев контрира: Как точно мога да използвам държавни пари, за да финансирам подобни начинания на Пеевски или който и да било друг?

На доуточняващия въпрос чрез свързани фирми и свързани лица, банкерът отговори: "Чакайте сега. Свързани фирми и лица е едно правно понятие, което не означава, че тези фирми са безпредметни, че тези фирми не създават работни места".

Цветан Василев отрича да е действал чрез подставени лица. "Аз казвам следното - подставени лица аз нямам и всеки проект е сам за себе си. Когато се финансира един проект, важни са целите, важна е ефективността на този проект", каза той и добави, че е готов да съдейства на следствието и прокуратурата и вероятно в петък ще се прибере в България.