Средната цена на полет с най-евтината авиокомпания в Европа е 51,60 паунда, показва изследване на сайта Whichairline.com, цитирано от "Дейли мейл".

Пегасус оглавява класацията пред Райънеър и Уизеър, Волотеа и Еър Литуаника при сравняване на средните цени на маршрут, но тя се променя, когато се добавят и таксите за багаж. Базираната в Турция нискотарифна компания запазва първото си място след прибавянето на таксата за 20 кг. багаж, а Райънеър пада до шесто место след Еър Литуаника, Вуелинг, Джърмануингс и Уизеър.

Но ако търсите най-евтините полети, ще ги откриете в Азия, отбелязват авторите на изследването. На първо място са поставени полетите на кратки разстояния на малайзийската авиокомпания Файърфлай с обща цена, включително чекиран багаж, която е два пъти по-ниска от тази на Пегасус. ЕърЕйша, която мнозина смятат за най-евтината опция, е на четвърто място в класацията.

В световната класация на най-евтините авиокомпании Пегасус е поставена на девето място, но скача до седмата позиция, когато се добави таксата за 20-килограмов багаж. Райънеър е едва на 19-то място.