Енергокомпанията ЧЕЗ вкара в болница Рада Маринова със сметка за 1330 лв. Щом видяла сметката, жената получила нервна криза. Извикали Бърза помощ направили й инжекция и я откарали в болница. Това разказа самата тя в „Нека говорят“ по bTV.
Маринова от 18- годишна работи в Кремиковци и от там получила апартамента. Съпругът и починал и тя от 12 години живее с другар в кв. „Гео Милев“. Когато отишла в ЧЕЗ да плаща сметката за тока, я попитали: Цялата сума ли?- а тя отговорила – Да цялата“. Тогава направо я вцепенили със сумата от 1330 лв. Тя им обяснила, че не ползвала този ток и не може да го плати. „Когато си платите, тогава ще направим проверка и какви са причините“, отсекли от ЧЕЗ.

През юни е изключено да има 8000 киловата потребление не апартамента, а и целия вход. Вместо да се коригира грешката наказват лицето. Ако има грешка тя е в ЧЕЗ и да я отстрани за своя сметка. Спрян ток и Маринова получава сметка за август 145 лв.. Това е документна измама. Съдът да установи истината и да санкционира дружеството да плати неимуществените вреди на жената, смята адвокатът на Маринова. В момента тя е в болница, но електромерът й е свален и получава нова сметка за 99 лв. за септември!!!

Не е логично отчетеното. На 11 октомври електромерът е свален и изпратен за независима експертиза. Показанията за коригиране не са дължими. Тази фактура от 1330 лв. вече не е дължима. Докато не получим точното експертиза. Надявам се жената да е добре. Ние се стремим да упражняваме контрол на служителите да не причиняват имуществени и неимуществени вреди, каза пиарът на ЧЕЗ.