Приблизително 15 000 граждани са поискали чрез отворено писмо до главния прокурор , публикувано във „Фейсбук”, ефективна присъда срещу обвинения за прегазването на 4-годишния Паоло Георги Сапунджиев. Групата в социалната мрежа напълно подкрепят обвинението на окръжната прокуратура в Стара Загора срещу обвиняемия, който помете 4-годишния Паоло Иванов в пешеходната зона в града.
„Този инцидент е крайъгълен камък в осъзнаването и съзряването на гражданското ни общество и на практика инициира това обръщение към Вас. Предвид на широкият обществен отзвук от една страна, и грубостта и наглостта на деянието на Сапунджиев, повече от всякога искаме убиеца да получи ефективна присъда”, пишат хората в писмото до главния прокурор Сотир Цацаров.

Подписалите обръщението писмото искат делото да получи статут от „висок обществен интерес” и да бъде гледано максимално прецизно.

На страницата с подписката са цитирани и трогателни редове от майката на Паоло Красимира Иванова:

"Мила рожбо, ти казваше, че не искаш да ставаш звездичка! И много обичаше дъгата! Рисуваше я всеки ден! Сега Ангелче мое си там някъде над дъгата, в един много по-добър свят, където цари красота и любов! Можеш да се люлееш на дъгата, да се въргаляш в пухкавите облачета, да се катериш по слънчевите лъчи и да танцуваш под дъжда - точно както мама и тате те учеха! Само те молим, ИДВАЙ ВЕЧЕР В СЪНИЩАТА НИ! Толкова е тъжно и сиво тук долу без теб!"